Alpha-cursus

Samen met een aantal buurgemeenten wordt jaarlijks een Alpha-cursus georganiseerd. De Alpha-cursus is een laagdrempelige cursus over het christelijk geloof.  Een avond begint met een gezamenlijke maaltijd. Vervolgens wordt er een  thema behandeld. Het thema wordt in kleine groepjes verder uitgewerkt, waardoor er volop gelegenheid is om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De cursus is zowel voor “nieuw gelovigen” als voor mensen die al langer bij het geloof betrokken zijn zeer de moeite waard. U bent van harte uitgenodigd om eens vrijblijvend  een avond bij te wonen.

Gewoon doen …

We mochten weer een mooie Alpha met elkaar hebben het afgelopen seizoen, met goede gesprekken over het geloof. Onderstaand een stukje over hoe één van de deelnemers het beleefd heeft:

Al een tijdje zaten we te discussiëren over: hoe gaan we dit doen in ons leven. De één Hervormd, de ander Katholiek…  Toen werden we uitgenodigd voor de Alpha. De cursus startte al snel. Iemand moedigde ons aan en zei: “Dat kan best eens interessant zijn.” Als in sneltreinvaart zaten we ineens aan de tafel bij de Alpha, met een groep andere mensen. Eerst gezamenlijk eten en daarna volgden steeds mooie gesprekken, die werden na het eten in 2 kleinere groepen gevoerd. Steeds een ander onderwerp. Iedereen was vrij om zijn verhaal te doen, niets was gek. Of als je alleen wilde luisteren was dat ook prima.
Wij waren al bekend met het geloof, maar wij komen uit twee verschillende kerken. Hoe kun je een onbestempeld verhaal vertellen? Nou… dat kunnen ze bij de Alpha! Er komen mensen naar de Alpha die naar de ene kerk gaan, naar de andere of niet naar de kerk gaan. Sommige weten veel van het geloof en sommige niets. Dat was juist het mooie. Niemand werd in een hokje of vakje geplaatst tijdens de Alpha. De één kwam om te verdiepen en de ander om kennis te maken. Wij vonden dit een hele fijne en bijzondere ervaring.
En daarnaast hadden we het niet willen missen om deze mensen te ontmoeten. We hebben mooie avonden en een bijzonder weekend gehad.
Het fijne aan de Alpha is dat je je verhaal kwijt kunt, maar ook dat je kunt leren. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Het maakt niet uit of je gelooft, twijfelt, of nog helemaal niet bekend bent met het geloof. Iedereen is welkom! Daarom raden we de Alpha aan! Waar je het ook voor doet… Gewoon doen!

J & V

Ook dit jaar hopen we op donderdag 14 september weer te starten met een Alpha cursus.
Heb je Alpha nog nooit gedaan? Twijfel je nog steeds? Denk je misschien niets voor mij?
We hopen ook jou dit jaar te mogen begroeten!! Want Alpha is er voor iedereen die zijn of haar geloof wil verdiepen, die meer wil weten over geloven of die (opnieuw) kennis wil maken met het geloof.

Voor meer informatie of aanmelden, het Alpha team:
Els Hoeke, Greetje Goedhart, Ina en Cor Verweij, telefoon 0348-553191, corverweij@kpnmail.nl

Of via de Alpha folder hieronder.

Aanmelden Alpha cursus

Aanmelden kan eenvoudig.
Open het aanmeldingsformulier (PDF bestand) met meer informatie door op de tekst hieronder te klikken.

Alpha-folder 2017