Zustergemeente Kelementelke

Kelemengemeente-zustergemeente-kelementelke-08telke is sinds 14 december 2014 onze zustergemeente. Het dorp ligt in het Hongaarse deel van Roemenië en telt ongeveer duizend Inwoners. Het contact houdt in dat we aan elkaar denken in de dienst, voor elkaar bidden, elkaar ontmoeten en waar nodig elkaar helpen. Zo worden er reizen georganiseerd om elkaar op te zoeken en elkaar beter te leren kennen. Hoewel financiële ondersteuning niet onze prioriteit heeft in ons contact, sparen wij door middel van collectes en inzamelingen wel om te helpen met het onderhoud van de kerk.

Bezoek delegatie uit Kelementelke aan Lopik

Aankomst van onze gasten in Eindhoven en de eerste ontmoeting met koffie en lekkers in de Ontmoetingsruimte. De sfeer zat er gelijk al goed in.

Bezoek aan Den Bosch met een vaartocht over de Binnendieze, een prima lunch en bij terugkeer een paar gezellige uren met spel en pannenkoeken eten.

Op zaterdag zijn onze gasten op bezoek geweest bij kaasboerderij van familie De Vos om het kaasmaken te zien. Daarna bij Leo en Willy Verhoef op de boerderij met robotmelking. Een informatieve morgen voor onze gasten die er van genoten. Na een bezoek aan Monumentendag Lopik en midgetgolfen in Benschop was er aan het eind van de dag de zaterdagsnack bij familie Aantjes. Gezellig met zijn allen buiten een patatje gegeten. Daarna een spannend spel waar alle aanwezige van genoten. Inmiddels was het donker en waren de huifkarren voorgereden en met zijn allen naar de Lek waar een kampvuur was gemaakt. Na het nuttigen van een appel of peer hebben we mooie liederen gezongen en was de eenheid hoor- en voelbaar. Met een gevoel van verbondenheid gingen we bij een opkomende maan terug naar de auto’s en naar huis. Een mooie dag om op terug te kijken.

Overhandiging van onze gasten van een antependium. Met hierop de tekst uit 1 Korinthiërs 13:13. Een mooi geschenk voor een mooie plaats in onze kerk.

Na de dienst was er een presentatie met foto’s over de renovatie van de binnen- en buitenkant van de kerk. Daarna voor iedereen koffie met wat lekkers en tijd voor een praatje met elkaar en de gasten. Na een half uur spelletjes doen en genieten van het zonnetje stond de lunch klaar. Er waren veel gemeenteleden en dat is een teken van betrokkenheid wat onze gasten ook zo ervaren. Er was genoeg voor iedereen en na het opruimen tijd voor een wandeling langs de Lek of andere ontmoetingen.

Een rijke zondag met avondmaalsviering, gasten uit buitenland maar ook uit ons eigen land. Eten, drinken, spel, ontmoeting en vooral ook voelbaar de liefde zoals zo mooi naar voren kwam in de dienst en vanuit het geschenk van onze gasten. Dankbaar aan God mogen we terugzien op deze dag.

Namens de Kelementelke-commissie

Foto’s zustergemeente Kelementelke.