Zustergemeente Kelementelke

Kelemengemeente-zustergemeente-kelementelke-08telke is sinds 14 december 2014 onze zustergemeente. Het dorp ligt in het Hongaarse deel van Roemenië en telt ongeveer duizend Inwoners. Het contact houdt in dat we aan elkaar denken in de dienst, voor elkaar bidden, elkaar ontmoeten en waar nodig elkaar helpen. Zo worden er reizen georganiseerd om elkaar op te zoeken en elkaar beter te leren kennen. Hoewel financiële ondersteuning niet onze prioriteit heeft in ons contact, sparen wij door middel van collectes en inzamelingen wel om te helpen met het onderhoud van de kerk.

Reis Kelementelke

In de zomer van 2018 willen we graag een tegenbezoek brengen aan onze zustergemeente Kelementelke in Roemenië. Het plan is om naast het bezoek aan Kelementelke ook naar andere plaatsen te gaan en verschillende bezienswaardigheden te bekijken. De totale reis zal 8 dagen duren, en zal van dinsdag tot en met dinsdag zijn. Tijdens de reis zullen we verblijven in hotels en bij gastgezinnen. Lijkt het u of jou leuk om mee te gaan? Geef je dan voor 5 januari a.s. op via jordidenhartog@hotmail.com . Vermeld dan ook naar welke week in de periode van 12 juli tot 25 augustus de voorkeur uitgaat voor de reis. We willen in eerste instantie de belangstelling voor de reis inventariseren. Vervolgens zal in overleg met de belangstellenden definitieve reisdata besproken worden.

Groet, de Kelementelke-commissie

Beste gemeenteleden,

Na de renovatie van de kerk van onze zustergemeente Kelementelke is deze eind september ingewijd. Ds Wouter was hierbij aanwezig, en constateerde bij bezoek aan Ds. Atilla dat het hout voor de kachel erg schaars was. De CV ketel moest vervangen worden maar daar ontbraken de financiële middelen voor.
Om Ds. Atilla op korte termijn te helpen hebben wij in overleg met de Activiteiten Commissie een gift ontvangen voor een nieuwe CV ketel voor de pastorie, waar wij de AC heel dankbaar voor zijn.
Wij hebben bericht uit Kelementelke ontvangen dat de werkzaamheden in volle gang zijn.
Ook bedankt Ds. Atilla ons heel hartelijk voor dit gebaar.

Namens de Kelementelke commissie

Bezoek delegatie uit Kelementelke aan Lopik

Aankomst van onze gasten in Eindhoven en de eerste ontmoeting met koffie en lekkers in de Ontmoetingsruimte. De sfeer zat er gelijk al goed in.

Bezoek aan Den Bosch met een vaartocht over de Binnendieze, een prima lunch en bij terugkeer een paar gezellige uren met spel en pannenkoeken eten.

Op zaterdag zijn onze gasten op bezoek geweest bij kaasboerderij van familie De Vos om het kaasmaken te zien. Daarna bij Leo en Willy Verhoef op de boerderij met robotmelking. Een informatieve morgen voor onze gasten die er van genoten. Na een bezoek aan Monumentendag Lopik en midgetgolfen in Benschop was er aan het eind van de dag de zaterdagsnack bij familie Aantjes. Gezellig met zijn allen buiten een patatje gegeten. Daarna een spannend spel waar alle aanwezige van genoten. Inmiddels was het donker en waren de huifkarren voorgereden en met zijn allen naar de Lek waar een kampvuur was gemaakt. Na het nuttigen van een appel of peer hebben we mooie liederen gezongen en was de eenheid hoor- en voelbaar. Met een gevoel van verbondenheid gingen we bij een opkomende maan terug naar de auto’s en naar huis. Een mooie dag om op terug te kijken.

Overhandiging van onze gasten van een antependium. Met hierop de tekst uit 1 Korinthiërs 13:13. Een mooi geschenk voor een mooie plaats in onze kerk.

Na de dienst was er een presentatie met foto’s over de renovatie van de binnen- en buitenkant van de kerk. Daarna voor iedereen koffie met wat lekkers en tijd voor een praatje met elkaar en de gasten. Na een half uur spelletjes doen en genieten van het zonnetje stond de lunch klaar. Er waren veel gemeenteleden en dat is een teken van betrokkenheid wat onze gasten ook zo ervaren. Er was genoeg voor iedereen en na het opruimen tijd voor een wandeling langs de Lek of andere ontmoetingen.

Een rijke zondag met avondmaalsviering, gasten uit buitenland maar ook uit ons eigen land. Eten, drinken, spel, ontmoeting en vooral ook voelbaar de liefde zoals zo mooi naar voren kwam in de dienst en vanuit het geschenk van onze gasten. Dankbaar aan God mogen we terugzien op deze dag.

Namens de Kelementelke-commissie

Foto’s zustergemeente Kelementelke.